گاز هلیم(هلیوم) Helium Gas

فروش گاز هلیم | فروش گاز هلیوم | فروش گاز HE | فروش Helium | گاز هلیم | فروش گاز هلیوم | هلیوم وارداتی | هلیوم خلوص بالا | HE | Helium

سپهرگازکاویان تولید کننده و واردکننده گازهای آزمایشگاهی و مخلوط گازی (گازهای کالیبراسیون) با کیفیت بالا وتمامی تجهیزات وابسته به صنایع مختلف می باشد. سپهرگازکاویان در تامین گازهای خالص آزمایشگاهی و گازهای ترکیبی در حد درصد،ppm ،ppb از قبیل گاز هلیوم | هلیم جهت لیزر و نیمه رساناها و..فعال می باشدو دارای گواهینامه وسرتیفیکیت معتبر میباشد.

گاز هلیوم | سیلندر(کپسول)گاز هلیوم | He | Helium gas 

گاز هلیوم گرید (5 99.999 )، گاز هلیوم گرید 5.5 (99.9995) ، گاز هلیوم گرید 6 (99.9999) موجود میباشد

گاز هلیوم گرید 99.999 در سیلندر 5 لیتری کربن استیل با فشار 70 بار ، در سیلندر 10 لیتری با فشار 70 و 100 بار ، در سیلندر 20 لیتری با فشار 70 و 100 بار و در سیلندر 50 لیتری با فشار 200 با موجود میباشد.

گاز هلیوم گرید 99.9995 در سیلندر 50 لیتری کربن استیل با فشار 200 با موجود میباشد.

گاز هلیوم گرید 99.9999 در سیلندر 50 لیتری کربن استیل با فشار 200 با موجود میباشد.

شیر سیلندر گاز هلیوم DIN6 , BS3

با توجه به کاربرد گاز هلیم در جامعه و لزوم داشتن اطلاعات در مورد این گاز تصمیم گرفتیم نکاتی کلیدی و قابل توجه پیرامون مشخصات فنی هلیم، تاریخچه این گاز، منشاء پیدایش و همچنین کاربردهای فراوان آن در صنعت و زندگی و خطرات هلیم برای انسان را مورد بررسی قرار دهیم.

گاز هلیوم

هلیوم(Helium) یکی از عناصر جدول شیمیایی میباشد که در گروه عناصر نجیب یا به عبارتی در گروه 18 اصلی یا 8 فرعی وجود دارد. عدد اتمی این عنصر 2 و جرم ملکولی آن 0026/4 است. این گاز،گازی بی رنگ و بو، بی مزه، غیر سمی است. میتوان گفت این عنصر بی اثر است. هلیم که سرگروه عناصر نجیب میباشد در طبیعت به صورت تک اتمی یافت میشود.

این عنصر دارای دمای ذوب و جوش کمتری نسبت به سایر عناصر است، به همین دلیل در دمای اتاق حالت گازی شکل دارد. این مورد دارای استثنا نیز میباشد. تحت شرایط بسیار خاص و ویژه ای هلیم میتواند حالت مایع به خود بگیرد.

لغت هلیوم از کلمه ای یونانی(هلیوس) به معنای ایزد خورشید گرفته شده است. ستاره شناسی فرانسوی به نام ژول ژانسن در سال1868 برای نخستین بار زمانی که به مطالعه طیف سنجی نور خورشید میپرداخت برای اولین بار خط زرد که مربوط به طیف هلیوم بود را مشاهده کرد. بنابراین زمانی که از کاشف هلیوم سخن میگوییم نام این دانشمند کنار نام نورمن لاکیر مشاهده میشود.

نورمن لاکیر در همان دوران حدس زد که این خط زرد میتواند برای عنصر هلیوم که یک عنصر جدید بود، باشد.

دو شیمیدان دیگر در سال 1895عنصر هلیوم را شناسایی و اعلام کردند. این دو عنصر هلیوم را از سنگی به نام کلویت که یک نوع کانی اورانیوم است، استخراج نمودند.

هلیوم دومین عنصر جهان از نظر سبکی میباشد. همانطور که میدانید سبکترین عنصر جهان هیدروژن است. این گاز کاربردهای فراوانی در صنعت دارد ولی گازی کمیاب به شمار می آید. 24% از جرم زمین را این عنصر تشکیل میدهد.

تاریخچه هلیوم

در ۲۶ مارس ۱۸۹۵ شیمیدان اسکاتلندی ویلیام رمزی توانست، هلیوم کانی کلویت را با کمک اسیدهایمعدنی، به دام اندازد. کلویت آمیخته‌ای از اورانیت و دست کم ۱۰٪ عنصرهای خاکی کمیاب است. رمزی در جستجوی

آرگون بود اما پس از جداسازی نیتروژن و اکسیژن از گاز آزاد شده با کمک اسید سولفوریک، در طیف‌سنجی خود به یک خط زرد روشن رسید که با خط D۳ دیده شده در طیف‌سنجی خورشید هماهنگ بود.[۵][۱۰][۱۱][۱۲]

این نمونه‌ها از سوی لاکیر و فیزیکدان بریتانیایی، ویلیام کروکز به عنوان هلیوم شناسایی شد. در همان سال به صورت مستقل، دو شیمیدان با نام‌های پر تئودر کلیو و نیلز آبراهام لانگلت، در اوپسالای سوئد توانستند هلیوم

کلویت را به دام اندازند. آن‌ها به اندازهٔ کافی این گاز را جمع‌آوری کردند که بشود وزن اتمی آن را دقیق بدست آورد.[۴][۱۳][۱۴] دانشمند آمریکایی زمین‌شیمی، ویلیام فرانسیس هیله‌براند پیش از دست‌آورد رمزی، هنگام

طیف‌سنجی نمونه کانی‌های اورانیت دریافته بود که خط‌های طیفی غیرمعمولی در نتیجه‌هایش پیدا می‌شود. اما هیلبرند گمان کرد که این خط‌های طیفی مربوط به نیتروژن است. نامهٔ تبریک او به رمزی چیزی نزدیک به یک

کشف علمی در نظر گرفته می‌شود.[۱۵]

در ۱۹۳۸، فیزیکدان روس، پیوتر کاپیتسا دریافت که در دمای نزدیک به صفر مطلق، هلیوم-۴ تقریباً هیچ گرانروی ندارد، امروزه به این پدیده ابرروانرویمی‌گوییم.[۱۸] این پدیده با چگالش بوز-اینشتین مرتبط است. در ۱۹۷۲

همین پدیده در هلیوم-۳ هم دیده شد، اما این بار در دمایی بسیار نزدیک تر به صفر مطلق. دانشمندان آمریکایی داگلاس دین اشرفت، دیوید موریس لی و رابرت کلمن ریچاردسون کسانی بودند که به ابرروانروی در هلیوم-۳

پی بردند. گمان آن می‌رود که این پدیده در هلیوم-۳ به جفت فرمیونها در ساخت بوزون، در برابر جفت‌های کوپر الکترون‌ها که پدیدآورندهٔ ابررسانایی است، ارتباط داشته باشد.[۱۹]

واژه هلیوم از واژه یونانی هلیوس به معنای «ایزد خورشید» گرفته شده‌است. زمانی که هنوز هلیم شناخته نشده بود، ستاره شناس فرانسوی ژول ژانسن در جریان خورشیدگرفتگی سال ۱۸۶۸ برای نخستین بار در

طیف‌سنجی نور خورشید، خط زرد طیفی هلیم را دید; برای همین، هنگامی که از نخستین کسانی که هلیم را شناسایی کردند یاد می‌شود نام ژول ژانسن در کنار نام نورمن لاکیر جای می‌گیرد. در جریان همان

خورشیدگرفتگی، نورمن لاکیر پیشنهاد کرد این خط زرد می‌تواند به دلیل یک عنصر تازه باشد. دو شیمیدان سوئدی با نام‌های پر تئودر کلیو و نیلز آبراهام لانگلت در سال ۱۸۹۵ این عنصر را شناسایی و اعلام کردند. آن‌ها

هلیم را از سنگ کلویت که معدن اورانیم است بدست آوردند. در سال ۱۹۰۳ منابع بزرگ هلیم در میدان‌های گازی ایالات متحده پیدا شد که یکی از بزرگترین منابع این گاز است.

خرید گاز هلیم , تهیه گاز هلیوم , تامین هلیوم,  قیمت هلیوم,  خرید هلیم ، خرید هلیوم , سیلندر گاز هلیوم , Helium , خرید گاز هلیوم , فروش هلیوم

خواص شیمیایی و فیزیکی هلیوم

هلیم (Helium) با نشان شیمیایی He یک عنصر شیمیایی با عدد اتمی ۲ و وزن اتمی 002602.4 است. این عنصر، بی بو، بی رنگ، بی مزه، غیرسمّی، از دیدگاه شیمیایی بی اثر و تک اتمی است که در جدول تناوبی استاندارد در بالای گروه گازهای نجیب جا دارد. دمای ذوب و جوش این ماده در میان دیگر عنصرها بسیار پایین است به همین دلیل در دمای اتاق و البته در بیشتر موارد به صورت گازی است مگر شرایط بسیار ویژه‌ای بر آن گذرانده شود.

هلیم بعد از هیدروژن دومین عنصر سبک جهان است و از لحاظ فراوانی هم باز بعد از هیدروژن در جایگاه دوم قرار می‌گیرد. نزدیک به ۲۴٪ از جرم گیتی از آن این عنصر است که این مقدار بیش از ۱۲ برابر ترکیب تمام عنصرهای سنگین است.

هلیم به همان صورت که در خورشید و مشتری یافت می‌شود در جهان پیدا می‌شود و این به دلیل انرژی بستگی (به ازای هر هسته) بسیار بالای هلیم-۴ نسبت به سه عنصر دیگر پس از آن در جدول تناوبی است. بیشتر هلیم موجود در گیتی، هلیم-۴ است و گمان آن می‌رود که در جریان مه بانگ پدید آمده باشد. امروزه با کمک واکنش‌های همجوشی هسته‌ای در ستاره‌ها، گونه‌های تازه‌ای از هلیم ساخته شده‌است.

هلیم در هواکُره زمین بسیار کمیاب است (نزدیک به 00052.0٪ حجمی) بیشتر هلیومی که در خاک زمین پیدا می‌شود در اثر واپاشی هسته‌ای طبیعی در عنصرهای سنگین پرتوزا مانند اورانیم و توریم پدید آمده‌است؛ به این ترتیب که در اثر واپاشی، ذره‌های بتا از عنصر تابیده شده و هسته هلیم-۴ بدست آمده‌است. هلیم بدست آمده از واپاشی به آسانی به صورت فشرده با درصدی نزدیک به ۷٪ حجمی، در دام گاز طبیعی گرفتار می‌شود. سپس می توان با روش‌های صنعتی و به صورت تجاری با کاهش دمای آمیخته هلیم و گاز طبیعی، هلیم را از دیگر گازها جدا ساخت. این روش تقطیر جزء به جزء نام دارد.

اغلب گازها را مي‌توان در آزمايشگاه تهيّه کرد؛ ولي برخي از آنها را تنها در طبيعت مي‌توان يافت. يکي از اين گازها، هليم است.

هليم گازی بي‌اثر، بي‌رنگ و بي‌بو است. اين گاز داراي خصوصيات ويژه‌اي است؛ به همين دلیل کاربرد‌هاي بسياري دارد. هليم سبک‌ترين گاز بعد از هيدروژن است، اما برخلاف هيدروژن غيرقابل اشتعال است.

گاز هليم در سال 1868 ميلادي به طور مستقل توسط «جوزف نرمان لاکر»، دانشمند انگليسي، و «پي‌يرجانسن»، شيميدان فرانسوي، کشف شد. اين دو دانشمند هنگامي که طيف خورشيد را براي پيدا کردن عناصر موجود در اين ستاره بررسي مي‌کردند، متوجّه وجود خطوطي در طيف شدند. اين خطوط نشان‌دهنده وجود عنصري جديد در خورشيد بود. آنها اين عنصر جديد را هليم ناميدند.

هليم از کلمه يوناني «هليوز» به معناي خورشيد گرفته شده است. بعد از آن، دانشمندان سعي کردند بفهمند که آيا هليم در جّو زمين نيز يافت مي‌شود يا نه. آنها سرانجام به وجود مقادير اندکي هليم در هوا پي بردند. به اين ترتيب مشخص شد که 0005239.0 درصد از هوا را گاز هليم تشکيل مي‌دهد.

هليم يک گاز بي‌اثر، بي‌رنگ و بي‌بوست. اين گاز داراي خصوصيات ويژه‌اي است؛ به همين جهت کاربرد‌هاي بسياري دارد. هليم سبک‌ترين گاز پس از هيدروژن است، ولي برخلاف هيدروژن غيرقابل اشتعال است.

از آنجا که هليم گازي سبک و غيرقابل اشتعال است، از آن براي پر کردن بالون‌ها استفاده مي‌شود. هليم براي رفع مشکلات تنفسي بيماران مبتلا به آسم نيز به کار مي‌رود. تنفس اکسيژن خالص در فشار بيش از 5.2 اتمسفر باعث مسموميت مي‌شود. به همين جهت، غواصاني که در عمق زياد غواصي مي کنند از مخلوطي ازاکسيژن و هليم استفاده مي‌کنند. براي جوش دادن آلومينيم نيز از هليم استفاده مي‌شود. مخلوطي از گازهاي هليم و نئون نيز براي توليد پرتوهاي ليزر به کار مي رود. گاز هليم در دماي 9.268 درجه سانتي‌گراد به مايع تبديل مي‌شود. هليم مايع براي سرد کردن ساير مواد مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

در برخي از مناطق آمريکا از جمله تگزاس، نيومکزيکو، کانزاس و غيره ميزان هليم موجود در هوا به بيش از هشت درصد مي رسد. ميزان اين گاز در هواي کانادا، آفريقا و صحراي ساهارا نيز بيش از ساير مناطق است. آمريکا بزرگترين منبع گاز هليم در جهان را دارد و بزرگترين فروشنده گاز هليم به ساير کشورهاست.

هلیم در خورشید و مشتری نیز یافت میشود. البته امروزه با استفاده از واکنش های همجوشی هسته ای در ستارگان، گونه های تازه ای از هلیوم به وجود آمده است.

همانطور که گفته شد هلیوم کاربردهای زیادی دارد، یکی از این کاربردها در سرما شناسی است. حدود یک چهارم هلیم تولید شده در این مورد به کار میرود.

هلیم دارای ویژگی خنک سازی میباشد از این ویژگی در خنک کردن آهن رباهای ابررسانا استفاده میکنند. این آهن ربا ها در اسکنرهای ام آر آی مورد استفاده قرارمیگیرد. هلیم در تولید فشار نیز کاربرد دارد.

در هواکره زمین هلیم بسیار کم است، (نزدیک به ۰٫۰۰۰۵۲٪ حجمی)

اکثر هلیمی که در خاک موجود است از واپاشی هسته ای طبیعی در عنصر های سنگین مثل توریوم و اورانیوم به وجود می آید.

He تا چندي پيش بهاي گزافي داشت؛ ولي امروزه تا حدودي از قيمت آن کاسته شده است.

نام شیمیائی: هلیم /نام های مترادف : هلیوم ،هلیم /وزن مولکولی :4.0026g/mol

فرمول شیمیائی :HE /نام شیمیائی:Helium

گاز هلیوم|هلیم|هلیوم|خرید هلیوم|تهیه هلیوم|تامین هلیوم|تولید هلیوم|کاربرد هلیوم

کاربرد های اصلی گاز هلیوم

هیلم دارای ویژگی‌های یکتایی است که در بسیاری جاها به آن نیاز است. این ویژگی‌های هلیم عبارتند از: نقطه جوش، چگالی و حل شوندگی پایین، رسانش گرمایی بالا و واکنش ناپذیر بودن آن. هلیوم منبع تجدید ناپذیر است و با آزاد شدن آن به اتمسفر دیگر امکان بازیابی آن وجود ندارد. در حال حاضر عمر منابع هلیوم به ذخایر گاز طبیعی وابسته است و پیش بینی میشود بهای هلیوم در آینده همچنان سیر صعودی داشته باشد.
اغلب گازها را مي‌توان در آزمايشگاه تهيّه کرد؛ ولي برخي از آنها را تنها در طبيعت مي‌توان يافت. يکي از اين گازها، هليم است.

هليم گازی بي‌اثر، بي‌رنگ و بي‌بو است. اين گاز داراي خصوصيات ويژه‌اي است؛ به همين دلیل کاربرد‌هاي بسياري دارد. هليم سبک‌ترين گاز بعد از هيدروژن است، اما برخلاف هيدروژن غيرقابل اشتعال است.

گاز هليم در سال 1868 ميلادي به طور مستقل توسط «جوزف نرمان لاکر»، دانشمند انگليسي، و «پي‌يرجانسن»، شيميدان فرانسوي، کشف شد. اين دو دانشمند هنگامي که طيف خورشيد را براي پيدا کردن عناصر موجود در اين ستاره بررسي مي‌کردند، متوجّه وجود خطوطي در طيف شدند. اين خطوط نشان‌دهنده وجود عنصري جديد در خورشيد بود. آنها اين عنصر جديد را هليم ناميدند.

هليم براي رفع مشکلات تنفسي بيماران مبتلا به آسم نيز به کار مي‌رود.

هلیم، پس از نئون، کم واکنش ترین گاز نجیب و البته دومین عنصر کم واکنش پذیر در میان همه عنصرها است. این گاز کم واکنش، در همه شرایط استاندارد به صورت تک‌اتمی باقی می‌ماند. هلیم به دلیل داشتن جرم

مولی نسبتاً پایین، دارای رسانش گرمایی و ظرفیت گرمایی بالایی است و سرعت صدا هم در آن، در حالت گازی، از هر گاز دیگری به جز هیدروژن، بالاتر است. همچنین به دلیل همانند و به دلیل کوچکی اندازه اتم هلیم، نرخ پخش در اجسام جامد، سه برابر بیشتر از نرخ پخش هوا و برابر با ۶۵٪ نرخ پخش هیدروژن است.

هلیم نسبت به دیگر گازهای تک اتمی از همه کمتر در آب حل می‌شود و نسبت به دیگر گازها، می توان گفت یکی از کم حل شدنی ترین گازها است. ضریب شکست هلیم بیش از هر گاز دیگری به یک نزدیک است.

ضریب ژول-تامسون هلیم در دمای معمولی پیرامونش، منفی است به این معنی که اگر اجازه دهیم این گاز آزدانه افزایش حجم پیدا کند، گرم تر می‌شود. اما اگر هلیم در زیر دمای واژگون ژول-تامسون (در حدود ۳۲ تا ۵۰

کلوین در یک اتمسفر) باشد، اگر اجازه داشته باشد آزادانه افزایش حجم پیدا کند، دمای آن پایین می‌آید. با توجه به این ویژگی اگر دمای هلیوم از این دما پایین تر آماده باشد، می توان با افزایش حجم، آن را خنک و مایع

کرد

بیشتر هلیم فرازمینی (بیرون از کره زمین) در حالت پلاسما یافت می‌شود. در این حالت، ویژگی‌های ماده بسیار متفاوت از ویژگی‌های حالت اتمی آن است. در حالت پلاسما، الکترون‌ها دیگر در بند هسته نیستند درنتیجه دارای رسانایی الکتریکی بسیار بالایی خواهد بود حتی اگر تنها بخشی از آن یونی شده باشد. ذره‌های باردار به شدت از میدان مغناطیسی و الکتریکی پیرامون تاثیر می‌پذیرند. برای نمونه در بادهای خورشیدی با هیدروژن یونی، ذره‌ها با مغناط‌کره زمین اندرکنش پیدا می‌کند و باعث پدید آمدن شفق قطبی و جریان بیرکلند می‌شود.

از سال ۲۰۰۸ میزان تولید هلیم، ۳۲ میلیون کیلوگرم یا ۱۹۳ میلیون مترمکعب در سال بوده‌ است که بیشترین کاربرد آن (نزدیک به ۲۲ درصد کل در سال ۲۰۰۸) در کاربردهای سردکننده بویژه در آهن‌ربای ابررسانا در دستگاه‌های ام‌آرآی است. دیگر کاربردهای مهم آن (۷۸ درصد کل در سال ۱۹۹۶) برای ایجاد فشار، هوای پیرامونی کنترل شده و جوشکاری بوده‌است.

هلیم به دلیل ویژگی واکنش ناپذیری، به عنوان یک گاز محافظ در کشت بلورهای سیلیسیم و ژرمانیم، تولید تیتانیم و زیرکونیم و در کروماتوگرافی گازی به کار می‌آید. همچنین به دلیل داشتن ویژگی‌های نزدیک به طبیعت گاز ایده‌آل، سرعت بالای صدا در آن و نسبت ظرفیت گرمایی بالا، برای کاربرد در تونل‌های باد فراصوتی و ابزارهای آزمون افزایش ناگهانی آنتالپی (Impulse facility) مورد نیاز است.

هلیم، در فرایند جوشکاری با قوس الکتریکی بر روی موادی که در دمای جوشکاری در اثر تماس با هوا یا نیتروژن دچار آسیب می‌شوند به عنوان لایه محافظ یا پوشش عمل می‌کند. گازهای گوناگونی در جوشکاری با قوس الکتریکی به عنوان گاز محافظ به کار می‌روند که هلیم به جای آرگون ارزان، به ویژه برای موادی که رسانش گرمایی بالاتری دارند مانند آلومینیم و مس بکار می‌رود.

آمیخته هلیم با برخی گازهای سنگین تر مانند زنون دارای ضریب ظرفیت گرمایی بالا و عدد پرنتل پایین است و در سردکننده‌های گرمایی صوتی (ترمواکوستیک) کاربرد دارد. ویژگی بی اثر بودن هلیم باعث شده تا برای کاهش آسیب‌های زیست محیطی در سردکننده‌های معمولی که اوزون تولید می‌کنند و باعث گرمایش زمین می‌شوند بکار رود.

لیزر هلیم-نئون، گونه‌ای لیزر با توان کم است با پرتوی قرمز رنگ است که کاربردهای عملی بسیاری دارد. از جمله آن‌ها می توان، بارکدخوان و اشاره‌گر لیزری را نام برد. البته پس از چندی این لیزر با لیزر دیودی که ارزان تر بود، جایگزین شد.

یکی از کاربردهای مهم هلیم در سرماشناسی است. نزدیک به یک-چهارم هلیم تولیدی در این زمینه بکار می‌رود. ویژگی خنک سازی هلیم به ویژه در خنک کردن آهن‌رباهای ابررسانا مهم است. این آهن رباها به صورت تجاری در اسکنرهای ام آر آی کاربرد دارد. کاربرد صنعتی دیگر هلیم در فشار وارد کردن برای نمونه به عنوان گاز تخلیه کننده‌است. همچنین به عنوان هوای محافظ در جوشکاری با قوس الکتریکی، در فرایندهایی مانند کشت بلورها در ساخت قرص‌های سیلیسیم از این گاز بهره برده می‌شود. نزدیک به نیمی از هلیم تولیدی در این زمینه کاربرد دارد.

یکی دیگر از کاربردهای شناخته شدهٔ هلیم در ویژگی بالابری در بالون‌ها و کشتی‌های هوایی است.تنفس حجم اندکی از گاز هلیم می‌تواند برای چندی در کیفیت و زنگ صدای انسان تاثیر بگذارد. این اثرگذاری تنها از آن هلیم نیست بلکه هر گازی که چگالی متفاوتی با هوا داشته باشد از این ویژگی برخوردار است. در پژوهش‌های دانشگاهی رفتار دو فاز سیال هلیم-۴ (هلیمI و هلیمII) در بحث‌های مربوط به مکانیک کوانتوم و یا پژوهش دربارهٔ پدیده‌هایی مانند ابررسانایی که با دماهای نزدیک به صفر مطلق در ماده کار می‌کند، مهم است.

نکات ایمنی گاز هلیوم (MSDS)

گاز هلیم با تنفس، جذب بدن انسان میشود. بر اثر تنفس گاز هلیم عوارضی از قبیل سرگیجه، کسالت، سردرد و خفگی بروز میکند.

خطر تنفس: در محوطه های بسته مقدار زیاد هلیم باعث کاهش میزان اکسیژن محیط شده و سبب خفگی شده است. محتوای اکسیژن موجود در یک محیط را قبل از ورود به آن بررسی کنید.

سرعت صدا در هلیم نزدیک به سه برابر بیشتر از سرعت آن در هوا است. چون بسامد پایه در گاز با سرعت صدا در گاز متناسب است. هنگامی که هلیم را تنفس می‌کنیم در بسامد تولیدی توسط مجرای صوتی، تشدید رخ می‌دهد و کیفیت صدا را تغییر می‌دهد. برعکس این اثر و رسیدن به بسامدهای پایین تر هم ممکن است به شرطی که گازهای سنگین تر مانند هگزا فلوراید گوگرد یا زنون را تنفس کنیم.

تنفس هلیم می‌تواند خطرناک باشد چون این گاز می‌تواند خود را جایگزین اکسیژن مورد نیاز در تنفس معمولی کند. تنفس هلیم به تنهایی هم باعث خفگی در چند دقیقه می‌شود. از این ویژگی در طراحی کیف‌های خودکشی بهره برده می‌شود.

تنفس هلیمی که در کپسول فشرده شده بسیار خطرناک است چون شدت جریان آن بالا است و می‌تواند باعث فشارزدگی گوش میانی و پارگی ناگهانی شش‌ها شود. البته شمار مرگ به خاطر پارگی شش‌ها بسیار کم بوده‌است برای نمونه از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ تنها دو مورد مرگ در آمریکا گزارش شده‌است. در سال ۲۰۱۰ هم دو مورد مرگ گزارش شده‌است که یکی در آمریکا و دیگری در ایرلند شمالی رخ داده بود.

در فشارهای بالا (بیش از ۲۰ اتمسفر یا ۲ مگاپاسکال) آمیخته‌ای از هلیم و اکسیژن (هلیوکس) می‌تواند باعث مشکل در دستگاه عصبی شود (سندرم اعصاب در فشار بالا) که با افزودن مقدار اندکی نیتروژن به این آمیخته می توان مشکل را کاهش داد.

الزامات حمل و انبارش گاز هلیوم:

سیلندر گاز هلیوم تحت فشار می باشد،باعث خفگی و یخزدگی شدید میشود،به هیچ وجه نباید سوراخ و در معرض آتش قرار گیرد.تماس با هلیوم مایع باعث سوختگی شدید کرایوجنیک می گردد،هلیم غیر سرطان زاست،در صورت نشتی منطقه تا پراکنده شدن گاز خالی بماند.برای استفاده از سیلندر هلیم به دلیل فشار ۱۵۰ تا ۲۰۰ بار حتما از تجهیزات تقلیل فشار استفاده شود و بعد از هر استفاده شیر حتما بسته شود و همچنین بعد از خالی شدن کپسول.

مخازن نگهداری هلیم خلوص بالا یا آزمایشگاهی باید در مکانی خنک و همچنین دارای تهویه مناسب و بدور از هرگونه مواد قلیایی و اسید قرار گیرد.وقتی از هلیوم مایع استفاده می نمایید حتما از پوشش کامل و عینک استاندارد استفاده نمایید. سیلندر ها حتما باید دارای کلاهک باشد و در محل خود ثابت گردد.

مشخصات فنی گاز هلیوم

نام گاز : هلیوم نماد شیمیائی : HE
عدد اتمی : 2 جرم اتمی استاندارد : 4.003gr/mol
چگالی در فشار یک اتمسفر : 0.1786gr/L چگالی مایع در نقطه جوش : 0.145gr/cm3
نقطه ذوب : 272.20ċ- نقطه چوش : 268.93ċ-
گرمای تبخیر : 0.0829kj/mol نقطه بحرانی : 0.227mpa , 5.19k
گرمای همجوشی : 0.0138kj/mol ظرفیت گرمائی : 20.786j/mol . k

چرخ حمل سیلندر

چرخ حمل سیلندر این گاز یک ابزار ضروری برای جابجایی ایمن و آسان سیلندرهای گاز He است. این چرخ ها معمولاً از فلز ساخته می شوند و دارای دو یا چهار چرخ هستند. چرخ ها به سیلندر گاز هلیوم متصل می شوند و می توان از آنها برای حرکت سیلندر گاز هلیوم در اطراف استفاده کرد. چرخ حمل سیلندر این گاز یک ابزار ایمنی مهم است و می تواند به جلوگیری از حوادث ناشی از جابجایی سیلندرهای این گاز کمک کند.

هنگام استفاده از چرخ حمل سیلندر گاز He ، مهم است که اقدامات ایمنی زیر را رعایت کنید:

همیشه از چرخ حمل سیلندر این گاز که برای وزن سیلندر گاز هلیوم شما مناسب است استفاده کنید.

هرگز سیلندر را با چرخ حمل سیلندر گاز هلیوم حمل نکنید که خراب یا آسیب دیده است.

همیشه سیلندر را با چرخ حمل سیلندر گاز در سطح صاف حمل کنید.

هرگز سیلندر را با چرخ حمل سیلندر گاز در نزدیکی آتش یا شعله باز حمل نکنید.

هرگز سیلندر را با چرخ حمل سیلندر گاز از پله ها یا سایر سطوح بالا حمل نکنید.

اطلاعات روی سیلندر

سیلندر گاز He دارای اطلاعات زیر است:

نام گاز: هلیوم

فشار: مقدار فشار گاز در سیلندر بر حسب psi

حجم: مقدار گاز در سیلندر بر حسب لیتر یا فوت مکعب

تاریخ تولید: تاریخ تولید سیلندر

تاریخ انقضا: تاریخ انقضای سیلندر

هشدارها و دستورالعمل ها: هشدارها و دستورالعمل های ایمنی برای استفاده از سیلندر گاز سیلندر همچنین دارای برچسبی است که حاوی اطلاعات زیر است:

نام و آدرس سازنده

شماره سریال سیلندر

کد کشور

سیلندر گاز He یک سیلندر تحت فشار است و باید با احتیاط حمل و استفاده شود. همیشه دستورالعمل های ایمنی را که روی سیلندر و برچسب آن نوشته شده است، دنبال کنید.

گاز کالیبراسیون هلیوم

کالیبراسیون گاز هلیوم فرآیندی است که در آن یک دستگاه اندازه‌گیری گاز He با استفاده از یک گاز هلیوم با غلظت شناخته شده تنظیم می‌شود. این فرآیند برای اطمینان از دقت دستگاه اندازه‌گیری این گاز مهم است.

کالیبراسیون گاز He معمولاً توسط یک تکنسین واجد شرایط انجام می‌شود. تکنسین ابتدا دستگاه اندازه‌گیری این گاز را با استفاده از یک گاز هلیوم با غلظت شناخته شده کالیبره می‌کند. سپس تکنسین قرائت دستگاه

اندازه‌گیری این گاز را با غلظت گاز هلیوم با غلظت شناخته شده مقایسه می‌کند

کالیبراسیون گاز هلیوم باید به طور منظم انجام شود تا اطمینان حاصل شود که دستگاه اندازه‌گیری این گاز دقیق است.

He یک گاز بی‌رنگ، بی‌بو و بی‌طعم است که فراوان‌ترین عنصر در جهان است. این گاز سبک‌ترین عنصر در جو زمین است و به دلیل نقطه جوش و ذوب پایین، در دمای اتاق به شکل گاز است. هلیوم در خورشید و ستارگان دیگر نیز یافت می‌شود.

این گاز معمولاً از گاز طبیعی استخراج می‌شود. گاز طبیعی حاوی مقدار کمی هلیوم است که می‌توان آن را با استفاده از فرآیندی به نام تقطیر جزء به جزء استخراج کرد. در این فرآیند، گاز طبیعی در دمای پایین خنک می‌شود تا گازهای مختلف منجمد شوند. این گاز در دمای پایین‌تری از سایر گازهای موجود در گاز طبیعی منجمد می‌شود، بنابراین می‌توان آن را با استفاده از تقطیر جزء به جزء جدا کرد.

گاز هلیوم نیز می‌تواند از هوا استخراج شود. هوا حدود 1% هلیوم دارد که می‌توان آن را با استفاده از فرآیندی به نام تقطیر جزء به جزء از سایر گازهای موجود در هوا جدا کرد. در این فرآیند، هوا در دمای پایین خنک می‌شود تا گازهای مختلف منجمد شوند. این گاز در دمای پایین‌تری از سایر گازهای موجود در هوا منجمد می‌شود، بنابراین می‌توان آن را با استفاده از تقطیر جزء به جزء جدا کرد.

گاز هلیوم با کیفیت

گاز هلیوم دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است بعنوان مثال هلیوم دارای نقطه جوش و چگالی پایین و دارای رسانایی بالایی است.

گاز هلیوم آزمایشگاهی

هلیوم یک گاز نجیب است از آن بعنوان یک عنصر بی اثر نیز استفاده میکنند. هلیوم دارای عدد اتمی 2 است.گاز هلیوم آزمایشگاهی یک ماده بی خطر و بی اثر است که برای طیف وسیعی از کاربردها در آزمایشگاه ها استفاده می شود. با این حال، مهم است که دستورالعمل های ایمنی را دنبال کنید تا از هر گونه خطر احتمالی جلوگیری کنید.

گاز هلیوم خالص

گاز هلیوم در گروه گازهای نجیب و بی اثر قرار دارد که لایه ظرفیت آن تنها دو الکترون دارد.گاز هلیوم خالص یک گاز بی رنگ، بی بو و غیر سمی است که سبک ترین عنصر در جدول تناوبی است. این دومین عنصر فراوان در جهان است، بعد از هیدروژن. هلیوم در خورشید و سایر ستارگان یافت می شود و همچنین در جو زمین وجود دارد.

خرید هلیوم

قبل از خرید گاز هلیوم میزان درصد خلوص مورد نیاز و حجم سیلندر خود را مشخص کنید در صورت عدم اطلاع با کارشناسان سپهر گاز کاویان تماس بگیرید. برای خرید هلیوم با درصد خلوص بالا و آزمایشگاهی می‌توانید از طریق شماره های ذیل با کارشناسان سپهرگازکاویان در ارتباط باشید.

09128699025

09128699026

021-46837072

تهیه هلیوم

سپهرگازکاویان عرضه کننده ی هلیوم باخلوص بالا می‌باشد. برای اطلاع از قیمت هلیوم و تهیه هلیوم با همکاران فروش ما تماس حاصل فرمایید.

قیمت

گاز هلیوم در گریدهای مختلف قابل شارژدر کپسول کربن استیل می باشند برای اطلاع از قیمت ها با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید. هلیوم(هلیم) در خلوص گوناگون موجود می باشد.قیمت گاز هلیوم بسته به حجم و گرید آن متفاوت می باشد.

تامین هلیوم

گاز هلیوم تامین شده توسط  شرکت سپهرگازکاویان مورد آزمون قرار گرفته شده است و با بالاترین کیفیت عرضه می‌گردد برای خرید کپسول هلیم و گاز هلیوم می توانید درخواست خود را برای همکاران ما از طریق واتساپ و ایمیل ارسال نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *