گاز پروپیلن C3H6 Gas

فروش گاز پروپیلن | فروش گاز پروپن | گاز متیل اتن | گاز متیل اتیلن | C3H6 Gas | پروپیلن خالص | پروپیلن وارداتی | پروپیلن مایع | کپسول پروپیلن | Propen | Propylen

شرکت سپهرگازکاویان ازمایشگاه مرجع اداره استاندارد درزمینه تولید کننده و وارد کننده گازهایپروپیلن درجهت صنایع مختلف وتجهیزات آزمایشگاهی و مخلوط گازی (گازهای کالیبراسیون) با کیفیت بالا و تمامی تجهیزات وابسته به صنایع مختلف فعال می باشد.
حجم سیلندر و کپسول های موجود برای شارژ گاز پروپیلن عبارتست از:سیلندر 5 لیتری,سیلندر 10 لیتری,سیلندر 50 لیتری باشیرهای DIN1 یا BS4
گاز پروپیلن وارداتی در گرید 9/99 موجود میباشد.
گاز پروپیلن گرید 9/99 در سیلندر 5 لیتری به میزان 75/0 کیلوگرم ، در سیلندر 10 لیتری به میزان 5/1 کیلوگرم و در سیلندر 50 لیتری به میزان 20-17 کیلوگرم در سیلندر های کربن استیل موجود میباشد.

گاز  با خلوص (گرید) حجم (LIT ) وزن (KG)
گازپروپیلن

99.9 MOL%

5 LIT 0.75 KG
گاز پروپیلن

99.9 MOL%

10 LIT 1.5 KG
گاز پروپیلن

99.9 MOL%

50 LIT 17-20 K

نام محصول: پروپن|Propen

نام تجاری: پروپیلن|Propylen

سایراسامی: متیل اتن | متیل اتیلن

تاریخچه گاز پروپیلن

پروپیلن از برش‌های سبک نفتی به راحتی بدست می‌آید. این ترکیب را می‌توان از کراکینگ پروپان با برشهای سنگینتر (توسط بخار) تهیه کرد.
اتیلن و پروپیلن در شمار اصلی‌ترین محصولات پایه پتروشیمی قرار می‌گیرند که ارزش افزوده‌ای بیش از مواد اولیة پتروشیمی نظیر گاز و نفتا دارند. اما در این میان پروپیلن، به دلیل وضعیت عرضة و تقاضای متفاوت، نیازمند نگاه ویژه‌ای است. در سالهای اخیر توجه زیاد تولیدکنندگان به اتیلن، منجر به گسترش تولید اتیلن در مقابل پروپیلن گردیده است؛ به خصوص آنکه در مهمترین روش‌های معمول تولید پروپیلن نیز مقدار زیادی اتیلن تولید می‌شود. در مطلب حاضر، ضمن بررسی رشد بیشتر تقاضای پروپیلن نسبت به تولید آن و ایجاد نگرانی‌های شدید برای تولیدکنندگان اتیلن همچون کشور ما، به معرفی تکنولوژی‌های نوینی برای تولید پروپیلن پرداخت شده‌است که مشکلات روش‌های معمول را ندارند: پروپیلن یکی از محصولات کلیدی پتروشیمیایی است که به عنوان خوراک برای تولید پلیمرهای مختلف و محصولات میانی به کار می‌رود. مهمترین مشتقات پروپیلن عبارتند از: پلی‌پروپیلن، آکریلونیتریل، پروپیلن اکسید، فنول، اکسوالکل، اسید آکریلیک، ایزوپروپیل‌الکل، الیگومرها و دیگر مواد واسط مختلف که در نهایت به صورت مواد مورد نیاز صنایع الکترونیک، خودروسازی، ساختمان‌سازی، بسته‌بندی و نظیر آن مورد استفاده قرار می‌گیرند.
روش‌های متعارف تولید پروپیلن، عبارتند از ۱- کراکینگ بخار (تولید پروپیلن به صورت محصول جانبی تولید اتیلن) و ۲- بازیافت جریانهای FCC پالایشگاه. معمولاً پروپیلن تولیدی این روش‌ها کم بوده و از بازده کافی برخوردار نمی‌باشد، از این رو بایستی وضعیت تقاضا برای پروپیلن در جهان را مطالعه کرده و پس از آن بررسی شود که آیا با این روش‌های متعارف می‌توان به تقاضای جهانی پاسخ گفت یا راهی جز توسعة تکنولوژی‌ها و یافتن روش‌های جایگزین تولید پروپیلن، به خصوص تولید پروپیلن بدون تولید اتیلن وجود ندارد.

خواص شیمیایی و فیزیکی گازپروپیلن

نام شيميايي:پروپیلن
خانواده شيميايي:هيدروكربنهاي اشباع نشده آليفاتيك، آلكن
وزن مولكولي منومر (پليمر):42.08
فرمول شیمیایی واجراء ترکیب آن:C3-H6
حالت فيزيكي:گاز
شكل فيزيكي:گاز و يا مايع شفاف
رنگ:بی رنگ
بو: بوی ملایم
حلاليت آب:در آب به مقدار كم قابل حل است.
حلاليت در حلالهاي آلي:در اتر قابل حل است و در اتانل و اسيداستيك خيلي خوب حل مي شود.
وزن مخصوص نسبت بهآب (دانسيته):0.51
حد انفجار پايين و بالا:2%
دماي خود آتشگيري:455 درجه سانتيگراد ( 851 درجه فارنهايت)
نقطه اشتعال:در دماي معمولي آتش ميگيرد. 108 – درجه سانتيگراد ( 162 – درجه فارنهايت)
نقطه ذوب:-185 درجه سانتيگراد ( 301 – درجه فارنهايت)
نقطه جوش:-48 درجه سانتيگراد ( 54 – درجه فارنهايت)
فشار بخار:21 درجه سانتيگراد / 10 اتمسفر) در 1 /3) كيلو پاسكال 1043
فشاربحراني:6/ ا 45 اتمسفر) ) كيلو پاسكال 4260

کاربرد اصلی گاز پروپیلن

در صنعت خودرو سازی،الکترونیک و بسته بندی کاربرد دارد.

اطلاعات زيست بوم شناختي
اين ماده تأثيرات زيست محيطي ندارد و در گروه موادشيميايي مضر براي محيط قرار نگرفته است. همچنين در ليست مواد آلوده كننده محيط زيست آبزيان قرار ندارد.
در زمانيكه اين ماده وارد هوا م يشود طول عمري معادل 1 تا 10 روز دارد.
170 ميلي گرم در ليتر اين ماده برروي 50 % از ماهي هاي طلايي پس از 24ساعت اثرات مخرب خواهد داشت.

هشدارهاي حفاظتي شخصي
گاز پروپيلن محرك نيست ولي پروپيلن مايع مي تواند سبب سوختگي و انجماد چشم شود. گاز پروپيلن محرك پوست نيست ولي پروپيلن مايع مي تواند سبب سوختگي و انجماد پوست شود. پروپيلن مي‌تواند جاي اكسيژن هوا را بگيرد و درنتيجه كمبود اكسيژن خفگي رخ مي دهد.گاز قابل اشتعال است.مخلوط اين گاز با هوا مي تواند منفجرشود.

كمكهاي اوليه

در تماس با چشم سريعاً چشمها را با آب گرم و تميزشسته تا آلودگي برطرف شود.به مصدوم اجازه كشيدن سيگار را ندهيد.سريعاً به پزشك مراجعه شود.
در تماس با پوست سريعاً موضع را با آب گرم و تميزشسته تا آلودگي برطرف شود.به مصدوم اجازه كشيدن سيگار را ندهيد.سريعاً به پزشك مراجعه شود.
در رابطه با تنفس منبع مولد آلودگي يا فرد را به هواي آزادبرده.درصورت قطع تنفس به وي تنفس مصنوعي داده و اگر ايست قلبي داشت، احياء قلبي ريوي انجام داده.
سريعاً به پزشك مراجعه شود.
اطلاعات پزشکی: علائم حياتي فرد را بطور مرتب زير نظر گرفته به پزشك يا نزديك ترين مركزخدمات درماني مراجعه شود.
اطلاعات آتش گیری: قابل اشتعال و انفجار است و مي تواند با هوا مخلوط انفجاري تشكيل دهد. سنگين تر از هواست و تا مسافت زيادي را مي تواند طي كند و خود را به منابع مشتعل برساند. مي تواند در محيط تجمع پيدا كند و در اماكن بسته خطر انفجاري دارد.
نحوه مناسب خاموش كردن آتش استفاده از مواد شيميايي خشك، كربن دي اكسايد، اسپري آب، مه و فوم می باشد.
در اثر سوختن و تجزيه ناقص توليد گاز منوكسيدكربن و دي اكسيدكربن مي كند.
مراقبت هاي شخصي در زمان كار با ماده
دستكش عايق مناسب براي حرارتهاي پايين، آستين بلند استفاده شود. از لباس هايي كه تحت نفوذ روغن و مواد شيميايي قرار نمي گيرند استفاده شود.
درهنگام جابه جايي از عينك هاي ايمني مخصوص موادشيميايي و حفاظ صورت استفاده شود.
در رابطه با حفاظت تنفسی پيشنهاد شده است كه از ماسكهاي تنفسي و يا ماسك تمام صورت مخصوص سوختهاي تركيبي پروپيلن (برايغلظتهاي بالاي 2000 جزء در ميليون ) استفاده كرد.
حفاظت محيط كار
تا زماني كه نشتي ادامه دارد و آلودگي بطوركامل برطرف نشده، محيط را براي ورود اقراد محدود كنيد.منابع گرما و جرقه را دور سازيد .از راه يابي پروپيلن به كانالها و لوله هاي زير زميني جلوگيري كنيد.پاكسازي محيط فقط توسط افراد آموزش ديده انجام شود. به افراد تجهيزات ايمني فردي مناسب داده شود

نظافت محيط آلوده
از نشت اين ماده با رعايت دقيق موارد ايمني جلوگيري كنيد و منابع نشت را ببنديد ، از اسپري آب براي مهار بخارات اين ماده مي توان استفاده كرد. محيط را ايزوله كنيد تا گاز پروپيلن به دليل سنگينتر از هوابودن درسطح زمين پخش نشود.
روش دفع ضايعات
از نشت اين ماده با رعايت دقيق موارد ايمني جلوگيري كنيد و منابع نشت را ببنديد ، از اسپري آب براي مهار بخارات اين ماده مي توان استفاده كرد. محيط را ايزوله كنيد تا گاز پروپيلن به دليل سنگينتر از هوا بودن درسطح زمين پخش نشود.
سيلندر هاي خالي پروپيلن را به متصدي مربوطه بازگردانيد.

جابه جایی و انبارداری 

احتياطات جابجايي:
معمولا در صنعت انتقال پروپيلن توسط خطوط لوله انجام مي شود. در صورتي كه انتقال توسط كپسول باشد ، از انجائيكه كپسولهاي حاوي پروپيلن داراي گاز با قابليت اشتعال زياد هستند و تحت فشارمي باشند . قبل ازجابه جايي، مي بايست اقدامات ايمني لازم صورت بگيرد و افراد وسايل ايمني فردي مناسب در اختيار داشته باشند.كليه افراد مي بايست آموزش لازم جهت جابه جايي و مقابله با خطرات اين مادهرا ببينند. درهنگام حمل و نقل اين مواد، سيلندرها و لوله ها مي بايست ضدجرقه باشند و الكتريسيته ساكن در آنها جمع نشود.
شرايط انبارداری:
درجاي خنك، خشك، با تهويه محيطي مناسب و بدور از اشعه آفتاب و منابع حرارتي انبار شوند، انبار بايد از مواد ناسازگار خالي شود و اين ماده بايد به دور از عوامل اكسيدكننده ازقبيل نيتروژن و اكسيدكننده هاي قوي نگهداري شود.
بسته بندي مناسب
انبار سيلندرهاي اين گاز مي بايست مورد قبول و موافق قوانين ايمني و بهداشت صنعتي باشد و از انبار كردن سيلندرها به مدت بيش از 6 ماه اجتناب شود .شير ها و بدنه سيلندر ها در فواصل زماني لازم بازديد شوند.
سم شناسي
پروپيلن در مقادير مختلف سبب بيهوشي مي شود و همچنين محرك سيستم تنفسي مي باشد. در غلظت هاي بالا اين ماده براحتي خفه كننده است بدون اينكه اثرفيزيولوژيكي مهمي از خود باقي بگذارد. در اين مواقع به علت كمبود اكسيژن ممكن است مرگ اتفاق بيافتد.
50 در صد موش هاي مورد آزمايش بعد از خوردن غذائي با محتواي 20 گرم براي هركيلو گرم وزن موش ، تلف شدند.
50 در صد خرگوش هاي مورد آزمايش بعد از جذب پوستي ماده اي با محتواي 20,8 گرم براي هر كيلو گرم وزن خرگوش تلف شدند.
500 ميلي گرم از اين ماده مي تواند در 24 ساعت سبب تحريك مختصر در چشم خرگوشها شود.
سرطان زايي گروه آ4
ميزان مجاز براي هواي محيط كار حداكثر تا 2500 جزء در ميليون از اين ماده مناسب می باشد.
پايداري و بر هم كنش ها
پايداري:پايداري معمولي دارد ولي در دما و فشار زياد ناپايدار است.
محيط هاي مورد اجتناب:گرما، شعله، كليه منابع مشتعل و محترق
مواد ناسازگار:نيتروژن اكسايد ،عوامل اكسيدكننده قوي (مثل نيتراتها، پركلريتها)
خطرات ناشي از تجزيه:منو اكسيد كربن و دي اكسيد كربن و ساير محصولات خطرناك.
ساير اطلاعات:خاصيت خوردگي فلزات را ندارد.
مقررات حمل و نقل:براي جابجائي اين محصول در كپسول هاي مناسب و در جاده هاي داخل ايران بايستي مقررات وزارت راه و ترابري و پليس راه رعايت شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *